top of page
AdobeStock_356880705_2 HEADER_final_2.jpeg
O Staronu: Welcome

Staron® je pokročilý povrchový materiál typu solid surfaces vyráběný jihokorejským chemickým gigantem Lotte Chemical Corporation.

V českém a slovenském prostředí je materiál "solid surfaces" označován názvy umělý kámen, sycený plast, polymerní kámen, kompaktní materiál, kompozitní materiál i řadou dalších. 
My se konkrétně přikláníme k označení "solid surfaces", označení v angličtině, a to z toho důvodu, že je původní, nejpřesnější a nedává prostor pro zavádějící interpretaci.

Co tedy Staron® je?

Staron® je směs přírodních minerálů, PMMA a pigmentů v deskové formě, která je opracovatelná truhlářskou technologií.

Staron® je trvalý, neporézní, hygienický, homogenní, variabilní a ohýbatelný (termoformingem) materiál, který je opravitelný a především jej lze napojovat bezespárovou technologií.

Kde všude se Staron® může použít?

Staron® je primárně interiérový materiál a je nejčastěji používán v interiérech domácností, veřejných a korporátních prostor, ve zdravotnictví; zkrátka tam, kde je kladen důraz na hygienu a trvalost. Možné je i jeho použití v exteriéru jako fasáda, či parapet.

Zmiňme alespoň jeho konkrétní použití na kuchyňské, stolové, pracovní, barové, pultové, recepční a umyvadlové desky včetně umyvadel; jako obklad i exteriérové fasády; jako materiál pro tvorbu designových prvků.

Staron® lze kombinovat i s jinými materiály, ať už je to sklo, kov, dlaždičky, či různé typy dřeva, především díky široké škále dekorů.

Jaké jsou možnosti dekorů Staronu®?

Staron® se v dnešní době vyrábí ve zhruba 100 odstínech v 8 kolekcích, z nichž nejoriginálnějšími jsou kolekce Supreme, která se vyznačuje mramorovou a žilkovanou kresbou, a Tempest, která obsahuje průhledná zrnka tvořící 3 D efekt.

Jednotlivé kolekce se liší texturou: kolekce Solid obsahuje jednobarevné odstíny, kolekce Sanded má jemné zrníčko, kolekce Aspen se vyznačuje střední velikostí zrníčka a odstíny kolekce Pebble mají v sobě zrno větší. Kolekce Metallic obsahuje drobná třpytivá, metalická, zrníčka a  kolekce Quarry a Mosaic se vyznačují velkými originálními zrnky. Kolekce Tempest se vyznačuje velkými průhlednými zrny, které vytváří 3D efekt. Doposud nejnovější kolekcí je kolekce Supreme v přírodních tónech a vyznačuje se mramorovou a žilkovanou kresbou.

Doporučujeme vždy konzultovat vhodnost vybraného odstínu pro daný projekt, či zamýšlené použití. 

O Staronu: About
IMG_0436_edited_edited.jpg
IMG_9825.jpeg
Staron supreme Ocean View_VO171.jpg
O Staronu: Services

Základní parametry

Staron®  se dodává ve formátu desek (ploten, tabulí), a to především ve dvou tloušťkách 12 a 6 mm.


Bílý odstín Solid Bright White BW010 je vyráběn v širokém formátu o šířce 930 mm (v tloušťkách 6 a 12 mm) a v tloušťce 18mm.

Staron v tloušťce 18 mm je, na rozdíl od 6 a 12 mm, samonosný. 

Tloušťka 12 mm je univerzální - lze ji využít k aplikaci jak horizontální (pracovní desky, pulty, obklady, samostatné instalace, apod.), tak vertikální (obklad). Tloušťka 6 mm je určena pouze pro vertikální aplikaci, tedy jako obklad a případně pro designové prvky a instalace, u kterých není předpokládaná nosná funkce.  

"Neviditelného" bezespárového napojování se dosahuje vyspělou technologií lepení a následným přebroušením.

rozmery desek v mm.png
O Staronu: About

Bezpečnostní list Staron®

Bezpečnostní list (MSDS) na stránkách výrobce Staron®

Katalog Staron®

Katalog na stránkách výrobce Staron®

Další informace

Prosím kontaktujte nás e-mailem nebo telefonicky v případě dotazů ohledně dalších technických vlastností, atestů, bezpečnostních listů a dotazů ohledně zpracování.

O Staronu: Soubory
IMG_2001.jpg
LETY 05+.jpg
12mm varianta.jpg
vanička_2.jpeg
O Staronu: Products
bottom of page